Tulevaisuus­työpaja

Onnistuneen ja vaikuttavan työpajan fasilitointi on vaikeaa varsinkin silloin, kun tulisi aidosti katsoa tulevaan. Me teemme siitä kuitenkin helppoa, sillä se on erityistä osaamistamme!

Tapamme fasilitoida kuljettaa teidät työpajassa kuin läpi polun, jonka varrelta löytyvät tarvittavat vastaukset. Lopputulos ei välttämättä ole aina odotettu tai edes haluttu, mutta juuri siitä syystä se onkin usein sitä mitä tarvitaan. Miten niin?

Työpaikan sisäisissä työpajoissa tai palavereissa voi olla vaikeaa pysyä neutraalina ja olla ottamatta asiantuntijan tai vahvan mielipidevaikuttajan roolia. Tämä on usein etenkin esihenkilölle inhimillinen haaste, joka selittyy päällekkäisillä tavoitteilla – kuinka johtaa tilannetta tavoitteellisesti ja olla samaan aikaan yksi kaikista?

Tiimistämme löytyy ymmärrystä sosiaalipsykologiasta, toimintaa ohjaavista arvoista, motivaation ja yhteistyön vahvistamisesta, positiivisesta psykologiasta sekä tulevaisuus­herättelystä. Me mahdollistamme sen, että esihenkilö on yhdenvertainen ääni keskustelussa. Näin toimien saamme vahvemmin selville myös muun tiimin ajatukset.

Tulokset toteen

Mitä tarkoitusta varten työpajoja pidetään? Ei vain ajattelun herättämiseksi, vaan myös ajatusten ristiinpölyttämiseksi ja niiden validoimiseksi. Koska sen osaamme, räätälöimme jokaisen työpajan asiakkaan yksilölliseen tarpeeseen. Räätälöimme ja tuunaamme, jotta ei olisi turhia työpajoja ja hukkaan heitettyä aikaa. Jos emme näe työpajasta olevan hyötyä, emme lähde sitä toteuttamaan.

Napakan suunnittelupalaverin ja/tai ennakkoaineiston avulla asiakkaamme pääsee määrittelemään kanssamme työpajan tavoitteen. Tulevaisuus ja siihen liittyvät kysymysmerkit ja muutokset haastavat resilienssiä ja jopa turhauttavat, mutta prosessimme tuo turvaa epävarmuuden sietämiseen – ja iloa! Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, herätämme toivoa. Tai emme me, vaan aidosti vaikuttavat menetelmät, joiden avulla työpajan osallistujat pääsevät tuomaan parhaansa yhteiseen pöytään.

Dokumentoimme kaiken, analysoimme tarvittaessa ja autamme teitä hyödyntämään kerättyä aineistoa myös jatkossa. Tulevaisuus­työpaja on mahdollisimman kevyt tapa kerätä kattava aineisto, jonka tuottamiseen voi pyytää asiakkaiden lisäksi muitakin sidosryhmiä. Tiedämme, että menetelmillä on väliä, koska olemme niitä myös itse tutkineet ja kehittäneet.

Asiakkaan toiveen mukaan mittaamme ennen ja jälkeen työpajan työskentelyn vaikuttavuutta. Tämä on oiva mittari onnistumiselle, ja kertoo tulevaisuus­kyvykkyydestä ja tiiminne vahvuuksista sekä tarvittavista kehittämiskohteista organisaatiossanne.

Työpajalla staattisuutta vastaan

Tulevaisuus­työpajan fasilitointi sopii kaikille, jotka haluavat paikallaan junnaamiseen sijaan aidosti löytää uusia näkökulmia. Olipa kyseessä sitten aivan uusi tai jo pidempään yhdessä töitä tehnyt tiimi, kehittäjäryhmä tai verkosto, me ymmärrämme, että kaikki ovat yksilöitä ja erilaisia. Tarvitsemme tilaa ajattelulle sekä erilaisia väyliä itseilmaisuun ja yhteiskehittä­misen vahvistamiseen.

Me osaamme pysähtyä ja pysähdyttää tarpeeksi, jotta kaikille näkökohdille on tilaa tulla näkyväksi. Asiakkaamme ovat tyytyväisiä tapaamme tehdä, ja tästä kertoo myös NPS-lukumme, joka on 82. On myös sanottu, että fasilitointimme myötä säästyy kuukauden palaverit! Toteutus toiveenne mukaan livenä tai etänä.

Kun haluat onnistuneen työpajan, ota yhteyttä!

Me kuuntelemme tarkalla korvalla ja pureudumme tarpeisiinne. Meiltä voit tilata myös fastilitointikoulutuksen, kun haluat toteuttaa tulevaisuus­työpajat itse tai yhdessä meidän kanssa.

Hinnoittelu

Työpaja (sis. aineiston dokumentointi ja analyysi)
1 fasilitaattori alk. 1200 € + alv
2 fasilitaattoria alk. 2000 € + alv

Laajemmat kokonaisuudet: pyydä tarjous

Ota yhteyttä

Psst. Toimisto2030:n perustaja Silja osallistui vuosina 2010–2012 Helsingin yliopistossa työpajaintervention vaikuttavuustutkimukseen jonka myötä tuotettiin myös opettajan opas työpajamenetelmän soveltamiseksi. Vuosina 2021–2022 hän osallistui Sitran Tulevaisuustaajuus-menetelmän yhteiskehittä­miseen samastumisen ja asenteenmuutoksen näkövinkkelistä, ja vuonna 2023 Tulevaisuusvalta-työkalujen yhteiskehittämiseen. Siljan ohjaamia tulevaisuustaajuustyöpajoja arvioitiin osana VTT:n tutkimusta vuonna 2022 ja sen mukaan työpajamme aidosti vaikuttavat osallistujien kokemaan tulevaisuususkoon ja haluun tehdä yhteistyötä toisten kanssa.

Tutustu tulevaisuus­työpajojen soveltamiseen Sitran ja Tulevaisuusblogin kirjoituksissa.